Arhitekt Tomomi Hayashi loeng näitusel „Tegele olemasolevaga”

Eesti–Jaapani arhitekt Tomomi Hayashi peab neljapäeval, 28. märtsil kell 18 loengu Eesti Arhitektuurimuuseumi näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad.“

Tomomi Hayashi loengus tuleb juttu Jaapani linnade hoonete ja linnaruumi suhtest ning looduse rollist ja selle mõjust arhitektuurile. Rotermanni soolalaos välja pandud S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseumi näituse „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ siinse kujunduse autorina tutvustab ka näituse kujundust, eeskätt võtteid, mis kõlavad kokku näitusel osalevate arhitektide püüuga oma töödes mõelda rohkem taaskasutamisele.

Hayashi on oma arhitektihariduse saanud Yokohamas Jaapanis ja Virginias Ameerika Ühendriikides. Tema 22 aastat Eestis kulgenud karjääri viimase aja tunnustust pälvinud tööd on Treski küüni välilava, Lutheri masinasaal, Rotermanni kvartali Uus ja Vana Jahuladu ja osales kohaliku arhitektina Eesti Rahva Muuseumi uue hoone loomisel. Hayashi on Tallinna Tehnikakõrgkooli arhitektuuriinstituudi professor, Eesti Arhitektide Liidu liige ning MTÜ Jaapani Kultuuri Koda asutaja.

Eesti Arhitektuurimuuseumis avatud näitus „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ tutvustab Jaapani noorema põlvkonna arhitektide loomingut, kelle professionaalne karjäär algas pärast 2011. aasta Tohoku maavärinat ja Fukushima tuumakatastroofi. Nad tegelevad oma töös keskkonnaprobleemidega ja pakuvad lahendusi materjali taaskasutuse, ümberehitamise ning kaasava disaini näol. Näituse kuraator on Yuma Shinohara S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseumist.

Loengul osalemine muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

Soovitame tulla enne loengut näitusega tutvuma, näitus on avatud kella 18ni.

Jaapani arhitektuuri uute suundade näitus Rotermanni soolalaos on avatud 28. aprillini 2024.