Naistepäeva vestlus näitusel „Vaprad ja ilusad“

Naistepäeva õhtupoolikul reedel, 8. märtsil kell 17 vestlevad Rotermanni soolalaos näituse „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980. aastatel“ publikuprogrammis arhitektid Anne Siht ja Helmi Sakkov. Vestlust modereerib postmodernistlikest elamutest jutustava näituse kuraator Triin Reidla.

Vestlusõhtul teema on kogenud arhitektide õpinguaastad ning loometöö. Laiem fookus on 1980. aastate arhitektuuril: stiil, töökultuur, muutused ja tellijad. Avame lähemalt elamuarhitektuuri projekteerimise tagamaid ja eraettevõtluse algusaastaid 1990. aastate esimesel pooles, äsja taasiseseisvunud Eestis.

Helmi Sakkov ja Anne Siht on mõlemad lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi arhitektina 1968. aastal.

Vestlus algab kell 17, osaleda saab nii muuseumipileti kui ka Muuseumikaardiga.

Soovitame tulla varem näitusega tutvuma, näitus on avatud kella 18ni.

Näitus „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980. aastatel“ on sissevaade elamute kavandamise, ehitamise (sealjuures iseehitamise) ja kujunemise lugudesse muutlikel 1980.–1990. aastatel. NB! Näitus on avatud 12. maini 2024.