Yuma Shinohara kuraatorituur näitusele „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“

Laupäeval, 20. jaanuaril kell 16 on ainukordne kuraatorituur näitusele „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“. Kuraatorituur on inglise keeles. Sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

Arhitektuuriteadlane Yuma Shinohara (S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseum) tutvustab Jaapani arhitektide uue põlvkonna mõttemaailma ja tehtud töid. Enamik näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ osalevatest arhitektidest on sündinud 1970. aastate keskpaigast 1990. aastate keskpaigani ja asusid professionaalidena ametisse pärast 2011. aasta Tohoku maavärinat ja Fukushima tuumakatastroofi. See põlvkond peab maadlema mitme kiiret lahendust vajava probleemiga: linnade kahanemine, eakate osakaalu suurenemine, tühjenevad maakohad ning tühjad majad, kasumipõhine, enamasti arhitekte mittekaasav linnaarendus, majandusseisak ning üleilmne kliimakriis.

Näitus jõudis Tallinna Šveitsist, Baselis tegutsevast Šveitsi Arhitektuurimuuseumist (S AM) ja on kohandatud Eesti Arhitektuurimuuseumi jaoks.

Kuraator: Yuma Shinohara (S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseum)
Filmid: Studio GROSS, fotograafia: Go Itami, stsenograafia: Yusuke Seki
Näituse kujundus Tomomi Hayashi, Erina Shibagaki ja Robi Jõeleht
Toetajad Kultuurkapital, Japan Foundation, täname Jaapani suursaatkonda Tallinnas koostöö eest.

Näitus „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ on avatud 28. aprillini 2024.

  Muuseum on avatud:
  T – P 11:00 – 18:00
  E suletud

  23. veebruaril on muuseum avatud kella 15ni, 24. veebruaril suletud!

   

  Liitu meililistiga

 • Rotermanni soolaladu

  icon-youtubeicon-instagramF

  covid safe logo