Avatud Majad nr 55. Ringkäik Lasnamäe avarustes

Lasnamäe. Foto: Arne Maasik 2012 / Eesti Arhitektuurimuuseum

Seekord uudistame Lasnamäed – see Tallinna kõrgel kaldal asuv paneelmajadega linnaosa või peaaegu omaette linn pakub avaraid vaateid ja huvitavaid kohtumisi.

Teejuhid on Lasnaidee MTÜ meeskonna liikmed – Tommi Välja ja Gerda Haugas koostöös Arhitektuurimuuseumiga.

Koguneme reedel, 3. juulil 2020 kell 15.00 Loopealse pst. 8, Tallinna Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku juures. Lähim bussipeatus on “Loopealse”, bussid 12, 29, 60, 63, 65, 172. On ka parkimisvõimalus.
Rühma suurus on kuni 30 inimest.
Piletid Piletilevist (12€), sama piletiga kaasneb ühekordne pääs Rotermanni soolalao näitustele.
Hangi pilet SIIT

Ringkäik viib meid mööda Loopealse ja Laagna asumit. Astume sisse Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kirikusse – tuntud ka kui Lasnamäe kirik. Vaatame Lasnamäel asuvat ainulaadset tuvilat. Külastame redise ja lehtkapsa peenraid Laagna kogukonnaaias ja silmitseme Lasnamäed kõrgelt katuselt, kust avaneb imeline vaade linnale ja merele.
Lasnamäe asub Lasnamäe kõrgendikul, Tallinna suurim linnaosa laiub 27,5 km² suurusel alal, kus elab üle 112 000 tallinlase.
Lasnaidee on 2014. aasta juunis alguse saanud kodanikualgatus, mille eesmärk on kohalike elanike kaasamisega ja kodanikualgatusega kodukoha – Lasnamäe linnaosa – elukeskkonna paremaks muutmine.

2014. aastal algatatud Avatud Majade sarja peamine eesmärk on Eesti elanike arhitektuuri- ja ruumiteadlikkuse tõstmine. Ekskursioonide käigus viiakse arhitektuuri- ja linnaruumihuvilised tuntud hoonetesse ja kohtadesse, kuhu pole argipäeval põhjust minna või kuhu tavaliselt ei pääse. Varasematest Avatud Majade ringkäikudest saab lugeda siit: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/ekskursioonid/avatud-majad/

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital