Loengusarja ELAV RUUM külaline kolmapäeval, 11. detsembril kell 18 on kultuuriajaloolane David Vseviov

Loengusarja ELAV RUUM külaline kolmapäeval, 11. detsembril kell 18 on David Vseviov. Oma loengus mõtiskleb kultuuriajaloolane David Vseviov ruumi mõjuvõimsa, ideede levitaja rolli üle. Ruumis peituvad sõnumid võivad olla õpetlikud, meeliülendavad, aga mitte ainult – olles sagedasti varjatud, pole kahtlustki, et aegade jooksul on ruumi rakendatud ka propagandavahendi ja poliitilise instrumendina. Loengus „Ruum kui sõnum“ on fookuses inimkätega loodud ruumi sõnumlikkus.

David Vseviov on Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi professor. Tema hääl on kostnud üle 20 aasta Vikerraadio autorisaates „Müstiline Venemaa“. David Vseviovi kirg on ajalugu, selle mõtestamine ning ennekõike ajas kulgevad inimesed. Poliitilis-ajaloolistel ja kultuuriloolistel teemadel on ta kirjutanud arvukaid ajalooraamatuid, teiste seas „Venemaa – lähedane ja kauge“, „Bütsantsi keisrid“ ning koondanud oma mõtted esseekogumikku „Ajavaimud“. Sel aastal ilmus tema sulest ka ilukirjanduslik teos “Elulugu. Kaks esimest nädalat”. David Vseviovi on tunnustatud Aadu Luukase missioonipreemiaga, nimetatud aasta arvamusliidriks, ta on pälvinud Valgetähe teenetemärgi ja Kuldmikrofoni.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. David Vseviov
11. detsembril 2019 kell 18 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Toetajad: Eesti Kultuurkapital

Lisainfo
Sandra Mälk
sandra@arhitektuurimuuseum.ee, 625 7004