Isadepäeval, 10. novembril on Rotermanni soolalaos torniehitamise võistlus!

Foto Evert Palmets

Kutsume isad koos perega pühapäeval, 10. novembril tähistama isadepäeva Eesti Arhitektuurimuuseumis, Rotermanni soolalaos!

Kell 15 algab seltskonnamäng “Minu torn on parem kui sul”, kus osalejatel tuleb pulkadest võimalikult kõrge ning vastupidava konstruktsiooniga torn ehitada. Selgitame välja kõige kõrgema ja kõige tugevama torni meisterdajad. Parimad insenerimõtte abil kõrge ja püsiva ehitisega hakkama saajad pälvivad auhinnad!

sadepäeva torniehitamise mõõduvõtu eel, kell 14 algab ringkäik näitusel “Uuri ruumi!”, seeRotermanni soolalao võlvkeldrisse loodud ruum pakub elamusi kõigile meeltele. Näitus suunab meid arhitektuuri nuusutama, katsuma ja kogu kehaga kogema. Lapsed ja ka suured saavad mõistatada ärapeidetud ehitusmaterjale ja -konstruktsioone, teada saada, kuidas kujuneb maja vereringe ning millised ruumid ja lõhnad kuidas kokku käivad. Näituse idee autorid ja kujundajad on muuseumis tegutseva Arhitektuurikooli õpetajad Kadri Klementi, Katrin Koov, Kaire Nõmm (Arhitektuurikool, b210). Näituse teostas Motor.

Foto Liisi Anvelt