Alates laupäevast, 24.03. on avatud arhitektuuri- ja disainipaviljoni võistlustööde näitus

Alates laupäevast, 24. märtsist on muuseumi galeriil avatud arhitektuuri- ja disainipaviljoni võistlustööde näitus

Korraldajad: Eesti Arhitektuurikeskus MTÜ ja katus.eu

Võistluse eesmärgiks oli leida rahvusvaheliselt atraktiivse arhitektuuriga puidust sündmusruumi ja büroohoone lahendus. Sooviti leida lahendus, mis eksponeeriks puidukasutust ja pakuks välja lähiümbruse tervikliku kujunduskontseptsiooni, looks hea sisemise logistika ja mikrokliimaga töötajasõbraliku keskkonna. Samuti oodati võistlustöödelt tehasemaja lahenduse eeliste maksimaalset ärakasutamist ja lahenduse ajutisust – hoone on planeeritud Arhitektuurimuuseumi esisele krundile 5 aastaks, pärast mida peaks olema võimalik seda transportida uude asukohta. Ühtlasi oli võistluse eesmärgiks leida Eesti puitmajatootjatele esinduslik referentshoone.

Paviljon saab koduks mitmetele loomevaldkonna ettevõtetele ja organisatsioonidele, aitamaks luua sünergilist töökeskkonda ja efektiivsemat koostööd. Samuti planeeritakse avada avalik kohvik ja showroom.

19. veebruaril lõppenud arhitektuurivõistlusele laekus kokku 34 tööd ja preemiate nominendid kuulutatakse välja 23. märtsil Arhitektuurimuuseumis võistlustööde näitusel.

Võistluse žüriis osalesid Raul Järg (Arhitektuurikeskuse juhataja), Triin Ojari (Arhitektuurimuuseumi direktor), Peeter Pere (arhitekt), Karli Luik (arhitekt), Endrik Mänd (Tallinna peaarhitekt), Argo Saul (majatootjate esindaja-ekspert), Timo Aarma (Riigi Kinnisvara AS).

Täname: Eesti Kultuurkapital, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Arhitektuurimuuseum