EAL kutsub filmi “Kadunud aegade elustaja Fredy Tomps” esilinastusele

Eesti Arhitektide Liit kutsub 3. veebruaril 2017 kell 17.00 Eesti Arhitektuurimuuseumisse (Ahtri 2) filmi “Kadunud aegade elustaja Fredy Tomps” esilinastusele ja sellele järgnevale vestlusõhtule arhitekt Fredy-Armand Tompsiga.

Film annab põgusa ülevaate 88-aastase arhitekti-muinsuskaitsja elust ja tegevusest, mis on väldanud läbi mitme riigikorra. Valdav osa Fredy Tompsi aktiivsest ametniku- ja arhitektitööst jäi nõukogude perioodi, mil muinsuskaitse tegevus polnud riigis sugugi kõigile meeltmööda. Kõrge muinsuskaitseametniku mälestuste kaudu avaneb kinolinal toonane kontekst, nõukogude aja probleemid ja hirmud. Filmis on kasutatud palju arhiivikaadreid, millest suure osa moodustavad Fredy Tompsi isiklikust kogust pärit filmid ja fotod.

Filmi autor Margit Mutso

Montaažirežissöör Kalle Käärik

Operaatorid Aare Varik ja Meelis Kadastik

Animatsioonide autor Inke-Brett Eek

Muusikaline kujundaja Toomas Lunge

Teksti loeb Anu Lamp

Helioperaator Mati Jaska

Produtsendid Peeter Brambat ja Eros Brambat

Filmi- ja vestlusõhtut juhib arhitektuurimuuseumi kuraator Carl-Dag Lige.