Otsimismäng ja töötuba „Mere lood arhitektuuris“

TTÜ MuuseumLaste ja noorte muuseumidefestivali “Avatud mänguväljad” raames ootab Eesti Arhitektuurimuuseum 22. oktoobril lastega peresid töötuppa ja näituseid avastama. 

Merekultuuriaastal on festivali põhiteema “Mere lood,” nii keskendume ka meie oma töötubade ja otsimismänguga merega seotud arhitektuurile.
Päeva jooksul on muuseumis võimalik mängida otsimismängu, mis keskendub merega seotud objektidele. Lisaks on võimalik registreeruda tuletorni meisterdamise töötuppa. Ootame osalema kogu peret, kuna meisterdamise juures läheb tarvis mitme inimese tarkust. Töötoad toimuvad kell 12.00 ja kell 14.00, osalemine muuseumipiletiga. Töötuppa registreerimiseks saatke meil kadi@arhitektuurimuuseum.ee.

Mis on “Avatud mänguväljad”?
Sügisese koolivaheaja aegu, 15. oktoober – 6. november 2016, on pered lastega oodatud festivalile “Avatud mänguväljad”, mis ühendab muuseume üle Eesti. Festivali eesmärk on pakkuda lastega peredele ja noortele koolivaheajaks lõbusat ja harivat vaba aja veetmise võimalust.
Ürituse korraldaja Jelena Tšekulajeva sõnul on festival peredele heaks ajendiks koos huvitavalt ja lõbusalt aega veeta. Mängujuhised suunavad vanemaid ja lapsi omavahel erinevatel teemadel arutama, mis arendab lapse ja vanema vahelist suhet. Ettevõtmise teine eesmärk on innustada lapsi ja noori muuseume külastama, et nad tunneksid end näitustel hästi ning leiaksid ka edaspidi tee muuseumisse.

Festivalil osaleb üle 30 muuseumi Eesti eri paigus. Festival „Avatud mänguväljad“ jaguneb põhi- ja paralleelprogrammiks. Põhiprogrammi raames moodustavad erinevad muuseumid ja raamatukogud Tallinnas, Viimsis, Haapsalus, Tartus ja Tartumaal omamoodi mänguväljad, mis on suunatud teatud vanusegrupile: kuni 3aastased, 4–6aastased, 7–10aastased ja 11–14aastased. Muuseumide avastamiseks on lastele ja noortele loodud temaatilised mängujuhised. Põhiprogramm on paindlik, sest osalejad on muuseume külastama oodatud neile sobival ajal. Paralleelprogramm hõlmab konkreetseid sündmuseid Tallinnas, Tartus ja Valgas. Festivali programmiga on võimalik tutvuda www.avatudfestival.ee. Osa üritustest toimub vene keeles.

Korraldaja: Elamusõppe Labor MTÜ

Toetavad: Eesti Kultuuriministeerium, Tallinna Kodurahuprogramm, Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kesklinna Valitsus, Tartu Kultuurkapital, Haapsalu linnavalitsus, Hooandja. Festivali meediapartner on Lastejaam.

Festivali võrgulehekülg: www.avatudfestival.ee