Avatud Majad nr. 8 – Telliskivi Loomelinnak

avatud majad_telliskivi

GRUPP ON TÄIS!

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Ekskursioonide sari teeb märtsis taas koostööd Linnalaboriga.

19. märts kell 13.00–15.30
Grupi suurus: 30
Keel: eesti
Kogunemine: Telliskivi loomelinnak, F-hoone ees aadressil Telliskivi 60A
Registreeru siin: Telliskivi retk
Osalemine: 10€ (palume tasuda ülekandega)

Makse saaja: RAHANDUSMINISTEERIUM
Konto nr: EE932200221023778606
Viitenumber: 2100009682
Selgitus: Eesti Arhitektuurimuuseum

Kultuurisektor avastab ja vallutab linna unustatud ruume. Kontor ei ole enam ainult kontor, eraelu ja töö on järjest enam põimunud ning see väljendub ka linnaruumis. Telliskivi Loomelinnaku tegevus Põhja-Tallinnas on muutnud endise Balti Raudtee tehase territooriumi elavaks linnakeskuseks, kust leiab 11 erinevat hoonet, kogupindalaga üle 25.000 m2. Sellel kevadel saab Telliskivi loomelinnakul kuus aastat tegutsemisest. Millise märgi on aastad jätnud keskkonnale, hoonetele?

Linnakuretkel avame hoonete uksi, juttu tuleb industriaalmaastiku minevikust ning suurtest tööstuskvartalitest kesklinna lähistel. Küsime, kuidas toimetab Loomelinnak kinnisvaramudelina ning milliseid edukaid maailmapraktikad on eeskujusid seadnud. Räägime lähemalt kolme raudtee vahelise  ala visioonist, sellest, millal uuesti territooriumil ehitustööd algavad ja mis hakkab tulevikus toimuma näiteks katusel, kuhu planeeritakse uusi funktsioone ja teenuseid. Kõike seda Telliskivi koridorides, siseruumides, hoovis ning katusel kolades.

Seekordne retke juhtideks on Telliskivi loomelinnaku tegevjuht Jaanus Juss ning arhitekt Tõnu Laigu.

Kontakt: Maria Derlõs, maria@linnalabor.ee

Päise fotode autor: Kaisa Kaer