Täna avatud 11–18
TAB 2024 tunnuspilt

TAB´24 – Ressursid tulevikuks, alates 30.10

Gümnaasium

Seekordne biennaal pühendub globaalsetele väljakutsetele, nagu ressursside nappus, keskkonnakriisid ja kliimamuutused. Kuraatorinäitus on üleskutse kaaluma uusi viise ehitamiseks, mis eelistavad ökoloogilist tasakaalu, ringmajandust ja kogukonna heaolu. See näitab arhitektuuri potentsiaali mitte ainult ehitada hooneid, vaid ka ehitada õiglasemat ja jätkusuutlikumat maailma. Uuritavateks ressurssideks on tavapäraselt laiemalt mitte ainult materjalid, vaid ka sotsiaalne intellligentsus ja mii ajaloolised, kui uudsed ehituskontseptsioonid.

Näitusel näeb julgeid eksperimente vanade hoonete ümberkonstrueerimisel, tulevikku vaatavaid materjalikatsetusi ja saab kaasa mõelda abstraktsematele püüetele ideestada tuleviku arhitektuuri ja linnaplaneerimist. 

Haridusprogrammis uurime:

  • Kuidas mõelda uut moodi traditsioonilisest arhitektuurist nii, et meie linnad peaksid vastu võimalikele tulevastele katsumustele, tulenevalt kliimast või muudest elumuutustest?
  • Kuidas kasutada väga kohalikke ressursse väga globaalses maailmas?
  • Kui mitmel moel on võimalik hooneid taaskasutada?
  • Mida ometi teha vananevate paneelmajadega?

Programm toetab: ringmajanduse ja taaskasutuse, linnaplaneerimise ja urbanistika teemasid.
Õpilane saab sügavama ettekujutuse sellest, kuidas kaasaegne arhitekt töötab ja millele mõtleb, millistele probleemidele otsib kaasaegne arhitektuur lahendusi ja kui palju see meid kõiki puudutab.

Programmi kestus: umb 90 min