Rein Raua loeng “Ruum kui kogemus” näitusel “Tegele olemasolevaga”

Tallinna Ülikooli Aasia uuringute professor Rein Raud peab arhitektuurimuuseumis 1. veebruaril kell 18 loengu näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad.“
Loengu käigus avab Rein Raud ruumi ja selles viibimist kui eraldiseisvat nähtust Jaapani kultuuris. Juttu tuleb sellest, kuidas ruumis olemine on Jaapanis sotsiaalselt ja kultuuriliselt kodeeritud, kus oma osa mängivad vahepealsed olekud ning kindel paigutatus. Ühtlasi on olulisel kohal ruumis avalduvad võimusuhted. Nende tegurite ja normide tõttu võib Jaapani ruumikogemust pidada eriliseks.

Rein Raud on japanist, kultuuriteoreetik ja kirjanik, kes tuntud humanitaarteadlasena ja Aasia kultuuri spetsialistina on tegelenud süvitsi Jaapani kirjanduse, kultuuriteooria ja võrdleva filosoofiaga. Raud on avaldanud arvukalt nii teaduskäsitlusi, ajakirjanduslikke artikleid kui ka ilukirjandusteoseid.

Eesti Arhitektuurimuuseumis avatud näitus „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ tutvustab Jaapani noorema põlvkonna arhitektide loomingut, kelle professionaalne karjäär algas pärast 2011. aasta Tohoku maavärinat ja Fukushima tuumakatastroofi. Nad tegelevad oma töös keskkonnaprobleemidega ja pakuvad lahendusi materjali taaskasutuse, ümberehitamise ning kaasava disaini näol. Näituse kuraator on Yuma Shinohara S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseumist.

Loengul osalemine muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

Soovitame tulla varem näitusega tutvuma, näitus on avatud kella 18ni.

Jaapani arhitektuuri suundande näitus Rotermanni soolalaos on avatud 28. aprillini 2024.

  Muuseum on avatud:
  T – P 11:00 – 18:00
  E suletud

  23. veebruaril on muuseum avatud kella 15ni, 24. veebruaril suletud!

   

  Liitu meililistiga

 • Rotermanni soolaladu

  icon-youtubeicon-instagramF

  covid safe logo