Ruumidiplomaatia. Vestlus saadikutega 21. septembril kell 18

Neljapäeval, 21. septembril kell 18 algab vestlusõhtu Eesti saatkondade ja esindusruumide loomisest ning nende rollist diplomaatilistes suhetes. Külas on teenekad suursaadikud Margus Laidre ja Mati Vaarmann, nendega vestlevad sisearhitekt Eero Jürgenson ja  arhitektuuriteadlane Karin Paulus.

Diplomaatide töö kõrval kehtestab üks riik ennast võõral maal ka saatkondade, residentside ja esindusruumide kaudu, mille autoreiks arhitektid, sisearhitektid ja tootedisainerid. Välisesindused on Eestile elutähtis investeering.

Vestlusõhtul on jutuks saatkondade ja esindusruumide loomislugu, saadiku ja arhitekti koostöö ning sisearhitektuursete sümbolite imagoloogia ja esteetika.

Margus Laidre on Eesti Vabariigi välisteenistuses 1991. aastast, ta on töötanud Eesti Vabariigi suursaadikuna Rootsi kuningriigis, Saksamaa Liitvabariigis, Vatikanis Püha Tooli juures, Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigis, Soome Vabariigis ja Venemaa Föderatsioonis. Ajaloolasena on Margus Laidre avaldanud töid diplomaatia ajaloost.

Mati Vaarmann liitus Eesti välisteenistusega 1992. aastal, ta on töötanud lisaks tööle välisministeeriumis majandusnõunikuna Eesti saatkonnas Helsingis, suursaadikuna Soomes, Tšehhi Vabariigis ja Lätis.

Eero Jürgenson on sisearhitekt, kelle tööde hulgas on ka Eesti esindusruumide sisekujundus Washingtonis, Roomas ja Abu Dhabis.

Karin Paulus on arhitektuuriteadlane, õppejõud ja näituse „Ruumidiplomaatia. Eesti välisesinduste interjöörid“ kuraator.

Osalemine nii muuseumipileti kui ka Muuseumikaardiga.

Vestlus on osa näituse „Ruumidiplomaatia. Eesti välisesinduste interjöörid“ publikuprogrammist, näitus avatud 15. oktoobrini.