Avatud Majad 76. Tellingutes Rahvusraamatukogu

Tellingutes Rahvusraamatukogu hoonet pildistas Martin Siplane.

Väljamüüdud!

Avatud Majade sarja 76. ringkäik viib ehitusjärgus Rahvusraamatukogu hoonesse, kus osalejatel on erakordne võimalus näha legendaarset maja, mis on konstruktsioonideni alasti võetud ning sisemus täidetud kolossaalsete tellingutega.

Reedel, 31. märtsil kell 16-18.
Kohtumispaik Rahvusraamatukogu hoone ees, Tõnismägi 2, Tallinn
Teejuhid: Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, teenuste juht Kristel Veimann ning kommunikatsiooni- ja turundusjuht Liina Luhats-Ulman, sisearhitekt Ville Lausmäe ning arhitektuurifotograaf Martin Siplane.
Rühma suurus: 25
Piletid müügil Fientas.

Monumentaalse maja projekteerisid arhitekt Raine Karp ning sisearhitekt Sulev Vahtra, ehitus algas 1985 ning vältas kaheksa aastat. Sellega jõuti lõpule 1993, mil Eesti oli taas vaba riik. Hoone meenutab oma välisilmelt kindlust, mis arhitekt Raine Karbi sõnutsi hoiab ja kaitseb raamatuid – meie intellektuaalset vara ning pärandit. Rahvusraamatukogu Tõnismäe maja on Eesti kõige noorem arhitektuurimälestis.

2022. aasta alguses kolis raamatukogu asenduspindadele ning algas täiemahuline renoveerimistöö, mille käigus maja kaasajastatakse ning muutub ruumiplaneering. Töödega plaanitakse lõpule jõuda 2025. aastaks, misjärel kolib majja tagasi Eesti Rahvusraamatukogu, koos raamatukoguga ka Rahvusarhiiv.

Märtsikuisel Avatud Majade tuuril tutvustavad külalistele võimast ja märgilist koguhoonet Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, teenuste juht Kristel Veimann ning kommunikatsiooni- ja turundusjuht Liina Luhats-Ulman. Tuurilistega liitub sisearhitekt Ville Lausmäe, kelle büroo on loomas rahvusraamatukogu uut sisearhitektuuri. Rekonstrueerimisjärgus maja nurgatagustega on tuttav fotograaf Martin Siplane, kes kogu ehitusprotsessi nii fotol kui ka videos jäädvustab. Ringkäigul uudistame hoonet eri külgedest ning tutvume maja tulevase väljanägemisega.

Avatud Majade tuur Rahvusraamatukokku on ajendatud arhitektuurifotograaf Martin Siplase näitusest „Talling“, mida näeb 2. aprillini Eesti Arhitektuurimuuseumi galeriikorrusel.

Iga Avatud Majade sarja ekskursioonil osaleja saab sama piletiga ühe korra külastada ka Eesti Arhitektuurimuuseumi näituseid Rotermanni soolalalos, Ahtri 2.

Avatud Majade sarja toetab Eesti Kultuurkapital.
Piletid müügil Fientas
Hind: 12 eurot
Kohtade arv: 25

Lisainfo:
Grete Tiigiste
6257002
grete.tiigiste@arhitektuurimuuseum.ee

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo