(H)ARUTUS: keerulised monumendid

Eesti Arhitektuurimuuseum alustab uue vestlussarjaga „(H)ARUTUS“, mille keskmes on ühiskonnas aktuaalsed ruumikultuuri ning arhitektuuriga ristuvad teemad. Muuseumis saavad kokku eri elualade eksperdid, kes püüavad kõnealuse teema lahti harutada ning oma eriala vaatevinklist lahendusi pakkuda.

Esimesel õhtul, teisipäeval, 11. oktoobril on (h)arutusel Eesti avalikkuse vallutanud nõukogudeaegsed monumendid ning nende saatus. Käesoleva aasta 16. augustil eemaldati suure meediakajastuse taustal Narva jõeäärselt postament koos tankiga ning linna teised punamonumendid. Järjepanu on avalikust ruumist üle Eesti kadunud teisigi monumente. Sarnaseid arenguid on näha ka naaberriikides. Vestluse käigus analüüsitakse monumentide kuuluvust ja nende lammutamist; salastatud monumendikomisjoni ning monumentide ideoloogilisi tähendusi.

Oma ekspertnõu jagavad Eesti Arhitektide Liidu president Andro Mänd, ajaloolane professor Linda Kaljundi ja ajalehe “Sirp” peatoimetaja Kaarel Tarand. Arutust modereerib kunstiteadlane ning semiootik Gregor Taul.

(H)arutus algab 11. oktoobril kell 18 Rotermanni soolalaos (Ahtri 2).
Üritus on tasuta.

(H)arutuse sarja toetab Advokaadibüroo RASK.

Täname Kultuurkapitali.

Arutuse lõpetame veinilaua ääres.

Lisainfo: Grete Tiigiste
Telefon: 6257002
E-post: grete.tiigiste@arhitektuurimuuseum.ee