Avatud Majad nr 70: Jõelähtme golfiküla – klubihoone ja eramud

Avatud Majad nr 70: Jõelähtme golfiklubi

21. juunil 2022 kell 16.00–18.30, väljasõit Tallinnast kell 15.00.

Grupijuhid: Mait Schmidt (golfiklubi rajaja), Karin Paulus (arhitektuuriajaloolane)

Grupi suurus 40

Eesti keeles

Osalemine 12 €. Piletid müügil Piletilevis. Sama pileti alusel ühekordne tasuta sissepääs Eesti Arhitektuurimuuseumi!

Algus kell 16.00 Jõelähtme golfiklubi ees. NB! Pileti hinnas sisaldub bussisõit Tallinnast Jõelähtmele ja tagasi. Buss väljub Eesti Arhitektuurimuuseumi juurest (Ahtri 2) kell 15.00 ning Jõelähtme golfiklubi parklast tagasi Tallinna suunas kell 19.00.

Jõelähtme golfiklubi

Estonian Golf & Country Club on Põhja-Euroopa kaunimaid golfiklubisid. Maalilisele pärandmaastikule, Rebala looduskaitsealale hakati kompleksi rajama 2000. aastate alguses. Klubi peahoone kavandasid arhitektid Andres Siim ja Kristel Ausing ning see valmis 2005. aastal. Golfiklubi lähedusse on aastate jooksul ehitatud arvukalt eramuid ja golfimaju, mis koos klubihoonega moodustavad harukordselt tervikliku ansambli. Üksikhooneid on golfikülla kavandanud mitmed tuntud eesti arhitektid, teiste seas Andres Siim, Kristel Ausing ja Emil Urbel.

Ekskursioon täiendab Eesti Arhitektuurimuuseumi galeriikorruse näitust “Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing”. Arhitektuuristuudio Siim & Kreis asutasid 1993. aastal noored arhitektid Andres Siim, Hanno Kreis ja Kristel Ausing ning ligi 30 tegutsemisaasta jooksul kavandati arvukalt hooneid, mis kujundavad tänase Eesti linnapilti ja maastikke. Näitus on Rotermanni soolalaos avatud 21. augustini 2022.

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum ja toetab Kultuurkapital.

Lisainfo
Eesti Arhitektuurimuuseum
info@arhitektuurimuuseum.ee
625 7000

  Muuseum on avatud:
  T – P 11:00 – 18:00
  E suletud

  23. veebruaril on muuseum avatud kella 15ni, 24. veebruaril suletud!

   

  Liitu meililistiga

 • Rotermanni soolaladu

  icon-youtubeicon-instagramF

  covid safe logo