Eesti Arhitektuurimuuseum Tallinna vanalinna päevadel

Tallinna vanalinnapäevade ajal kutsub Eesti Arhitektuurimuuseum neljale tasuta ringkäigule. Vajalik eelregistreerimine.

Reedel, 3. juunil kell 16 Arhitektuurimuuseumi tuur “Uus arhitektuur Tallinna vanalinnas” RÜHM TÄIS!

UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvast Tallinna keskaegsest vanalinnast ei oskaks esmapilgul uut arhitektuuri oodatagi. Ometi on viimaste aastakümnete jooksul sellesse unikaalse auraga keskkonda rajatud mitmeid silmapaistvaid uusehitisi. Need majad võivad meeldida ja võivad ka mitte meeldida, ent omapärased ja huvitavad on nad kindlasti.

Ekskursioonidel saavad huvilised aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Ekskursioonirühmadesse pääseb registreerimise alusel, igas rühmas on 30 kohta, tuurid on osalejatele priid. Kohtumispaik Ahtri 2, Eesti Arhitektuurimuuseumi ees, huvilised saavad samal päeval külastada ka muuseumi.

Etteregistreerimisega. Registreerimislink siin

Reedel, 3. juunil kell 17 Arhitektuurimuuseumi tuur „Stalinistlik arhitektuur Tallinna vanalinnas“ RÜHM TÄIS!

Muuseumi peateema on küll 20. ja 21 sajandi ehituskunst, ent leiame eeskätt keskaegse vanalinna pidupäevadel võimaluse kaasaegse arhitektuuri kaudu kaasaegset ruumi loomist tutvustada. Ekskursioonidel saavad huvilised aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Ekskursioonirühmadesse pääseb registreerimise alusel, igas rühmas on 30 kohta, tuurid on osalejatele priid. Ekskursioon algab Rotermanni soolalao eest, Ahtri 2, kus huvilised saavad samal päeval külastada ka muuseumi.

Etteregistreerimisega. Registreerimislink siin

Laupäeval, 4. juunil kell 16 Arhitektuurimuuseumi tuur „Kadunud vaated Tallinnast“ RÜHM TÄIS!

Rotermanni soolalaos on sel suvel avatud näitus Pärnu, Tartu ja Tallinna kesklinnade kadunud vaadetest. Vanalinnapäevadel võtame ette jalutuskäigu Pärnu maanteele Vabaduse väljaku ja Viru väljaku vahel ning Estonia teatrimaja ümber. Arhitektuurimuuseum algatas sarja „Avatud majad“, sooviga arhitektuuri- ja ruumiteadlikkust tõsta ja viia linnaruumihuvilised tuntud hoonetesse ja kohtadesse, kuhu pole argipäeval põhjust minna või kuhu turvarežiimi tõttu tavaliselt ei pääse.

Ekskursioonirühmadesse pääseb registreerimise alusel, igas rühmas on 30 kohta, tuurid on osalejatele priid. Ekskursioon algab Rotermanni soolalao eest, Ahtri 2, kus huvilised saavad samal päeval külastada ka muuseumi.

Eelregistreermisega, pane kirja siin

Pühapäeval, 5. juunil kell 16 Arhitektuurimuuseumi tuur „Stalinistlik arhitektuur Tallinna vanalinnas“

Muuseumi peateema on küll 20. ja 21 sajandi ehituskunst, ent leiame eeskätt keskaegse vanalinna pidupäevadel võimaluse kaasaegse arhitektuuri kaudu kaasaegset ruumi loomist tutvustada. Ekskursioonidel saavad huvilised aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Ekskursioonirühmadesse pääseb registreerimise alusel, igas rühmas on 30 kohta, tuurid on osalejatele priid. Ekskursioon algab Rotermanni soolalao eest, Ahtri 2, kus huvilised saavad samal päeval külastada ka muuseumi.

Etteregistreerimisega. Registreerimislink on siin