Maikuus 2021 muuseumis

Rotermanni soolaladu on 25 aastat olnud Eesti Arhitektuurimuuseumi kodu. Foto Paul Kuimet

 

Eesti Arhitektuurimuuseum tervitab muuseumihuvilisi muuseumis teisipäevast 4. maist, ja sealt edasi ikka teisipäevast pühapäevani kell 11-18. Palume tulla vaid siis, kui olete terved, kanda maski, pesta käsi ning hoida pikivahet teiste muuseumikülastajatega.

Oleme pikendanud huviliste rõõmuks Aulo Padari imelise sisearhitektuuri näituse lahtiolekut pühapäevani, 9. maini. Laupäeval, 8. mail kell 14 toimub kuraatorituur näitusel kuni kümnele huvilisele. Huviliste rohkusel oleme valmis lisatuuriks. Registreerimislink on SIIN. Isutekitajaks pakume videokutset näitusele: https://youtu.be/C5AhrkETyKQ

Muuseumi suures saalis on 23. maini avatud uurimuslik näitus “Lõpetamata linn. Tallinna linnaehituslikud visioonid”, mis kutsub publikut vaatama Eesti pealinna kaasaegse linnaplaneerimise vaatenurgast: milline on Tallinn täna ning milliseks võiks kujuneda Tallinna tulevik. Kuraator Johan Tali juhitud tuurid näitusele on kavas 9. ja 23. mail kell 14. Registreerige oma osalemine 9. mai tuuril palun SIIN:

Avatud on ka püsinäituse ELAV RUUM ja igas eas uudishimulikele mõeldud UURI RUUMI! Muuseumi kolmekümnendat aastapäeva tähistaval väikesel maketituuril esitleme Milano EXPO 2015 Eesti paviljoni maketti, mille autorid on Kadarik ja Tüür arhitektid ning mille annetas muuseumile EAS.

Pärnus, Paides ja Heimtalis

Arhitektuurimuuseumi menukat näitust „Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“ saab 4.–.30. maini 2021 näha Pärnu Muuseumis. Näitus annab esmakordselt ülevaate Eesti rikkalikust nõukogudeaegsest puhke- ja suvilaarhitektuuri pärandist – hoonetest, mis muutsid puhkamise 20. sajandil suurele osale inimestest kättesaadavaks.

Koostöös Rootsi Instituudiga valminud näitus „Metsade maa Rootsi – uus puitarhitektuur“ on vaatamiseks Paide Muusika- ja Teatrimaja galeriis ning Viljandimaal Heimtali mõisakoolis on suve keskpaigani vaadata „Mõisast kooliks. Eesti Mõisakoolid“.

Maikuus veel

Kolmapäeval 19. mail avaneb galeriikorrusel Ingel Vaikla kureeritud ja arhitektuurimuuseumi fotokogul põhinev näitus „Võimu vaatlus“. Linnaruum on kui arhitektuuri atlas, skulptuuride park või ajalooraamat, mis kannab endas mineviku ideoloogiate lugusid. Näitus uurib arhitektuuri ja fotograafia omavahelisi võimusuhteid kuskil sümbioosi ja parasiitluse vahealal. Kuraator spekuleerib eelkõige fotograafilise kujutise tootmise, tarbimise ja mehaanilise reprodutseerimise teemal, et teadvustada ühiskondlike jõustruktuuride võrgutavat mõju.

Eesti Arhitektuurimuuseumi muuseumipood on kahe kuuga täienenud ning meie E-POOD on avatud ööpäevaringselt.

Muuseum Rotermanni soolalaos on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11-18.