Vaata järele! ELAV RUUM. Andres Kurg kommunikatsioonist ja kollektiivsusest

Järelevaatamiseks on valmis 14. aprillil kl 18 Elava ruumi loeng „Kommunikatsioonist ja kollektiivsusest“, kõneles EKA professor Andres Kurg.

Loeng oli Nõukogude arhitektuuri eksperimentaalsest küljest läbi kolme episoodi 1970. aastatest. Nende näidete kaudu kaardistas Andres Kurg nihet nii arhitektuuri enesekirjelduses kui ka suhtes oma kujuteldava kasutajaga. Üks võtmetermineid on siin kommunikatsioon – suhtlus, mis sellel kümnendil kandus hierarhilistest tüpoloogiliselt piiritletud ruumidest paindlikesse struktuuridesse, vahendades nii teistsuguseid koosolemise vorme.

Andres Kurg on arhitektuuriteadlane, Eesti Kunstiakadeemia Kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi vanemteadur. Ta on uurinud oma teadustöös 1960. ja 1970. aastate lõpu Nõukogude Liidu arhitektuuri ja disaini, keskendudes tehnoloogia ja igapäevaelu muutustele, samuti nende kokkupuutepunkte alternatiivsete kunstivooludega. Ta on õppinud kunstiajalugu Eesti Kunstiakadeemias ja arhitektuuri ajalugu Londoni ülikoolis.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi.

Kõik Elava ruumi loengud on järelvaadatavad muusemi Youtube’i kanalil.