Kuraatorituur kaasaegse linnaplaneerimise näitusel

Laupäeval 13. veebruaril kell 14 algab näitusel “Lõpetamata linn. Tallinna linnaehituslikud visioonid” kuraatorituur, kus Eesti Kunstiakadeemia doktorant, arhitekt Johan Tali tutvustab väljapanekut Tallinna linnaehituslikest väljakutsetest ja probleemidest. „Soovin näitusekülastajaid ärgitada leidma vastust küsimusele, kas ja kuidas Tallinnast kujundatakse jätkusuutlikku ja konkurentsivõimelist linna, kus ka järgnevatel põlvedel on hea elada,“ ütleb Tali.

Näitus põhineb Eesti Kunstiakadeemia uurimisprojektil “Lõpetamata linn”, mis tegeles Tallinna linnaehituslike visioonide ja ruumiliste stsenaariumitega. Näitus annab Tallinnast kui Eesti pealinnast suure pildi, mis loodetavasti tekitab külastajas uudishimu aru saada, mis Tallinna linnapildis toimub, sest seda kõike peaks tehtama linnaelanike huvides ning linnaelanike raha eest.

Samuti selgitatakse, mida üleüldse saab tänapäeva linnas planeerida; milliseid võimalusi pakuvad homse Tallinna kujundamisel linna rohealad; kus asuvad täna ning kus võiksid asuda tulevikus Tallinna keskused, millise linnasüdamega tekib tihe, jalgsi liigeldav linn.

Eraldi tähelepanu all on Lasnamäe: paneelelamurajoonides paikneb rohkem kui pool Tallinna kodudest, ent millist arengut need alad vajavad, et olla tulevikus konkurentsivõimelised? “Lõpetamata linn” jõuab otsaga välja aastasse 2050, pakkudes välja, millele peaks juba täna linnaruumi korrastamisel ja kohendamisel tähelepanu pöörama.

Johan Tali kuraatorituurile Rotermanni soolalaos pääseb muuseumipiletiga, palume tulla vaid siis, kui olete terve ning kandke muuseumis palun maski.

  1. veebruaril kell 14 on näitusel venekeelne tuur, teejuhiks on arhitekt Ivan Sergejev.

„Lõpetamata linn. Tallinna linnaehituslikud visioonid” toetaja on Kapitel.