Leonhard Lapini installatsioon avab hüpiknäituste sarja

Muuseum alustas uut aastat Leonhard Lapini installatsiooni “Arhitekti töölaud. II. Ready made. 2014.” väljapanekuga. Autor kinkis selle muuseumile 30. sünnipäeva puhul. See installatsioon arhitekti töölauast on kompositsioon arhitekti tööriistadest (joonlauad, kolmnurgad, lekaalid ja šabloonid) kunagisel arvutilaual.

Lapini kingitusega avatakse kogude tutvustamiseks mõeldud hüpiknäituste sari ja esitletakse iga kuu üht maketti – kas ammuununenud vana või alles hiljaaegu muuseumisse jõudnut.

Eesti Arhitektuurimuuseumi asutamisest täitus 1. jaanuaril 2021 30 aastat. Sellekohase käskkirja allkirjastasid kultuuriminister Lepo Sumera ja ehitusminister Gennadi Golubkov enne jõule 1990, Eesti Vabariigi taastamiseni jäi veel toona kaheksa kuud.
Muuseum loodi eelkõige Eesti 20. sajandi arhitektuuripärandi säilitamiseks, uurimiseks ja teadvustamiseks. 1991. aasta  oli stardipunkt uue ajale, mis hakkas Eestit uuesti üles ehitama nii otseses kui ka kaudses tähenduses ning nii kvaliteetne uus arhitektuur kui pärandi hoidmine muutusid riigi ülikiires arengupalavikus väga oluliseks. On suur õnn, et muuseumil on suurejooneline ajalooline maja, mis Rotermanni Kvartali serval hästi silma torkab: 1908. aastal valminud soolaladu on olnud muuseumi kodu juba 25 aastat.