Ootame koolivaheajal külla: näitustele, ringkäikudele, töötuppa

Uuri ruumi! Foto Liisi Anvelt

Eesti Arhitektuurimuuseum kutsub vaatama 2019. aasta Suure Muuseumiroti pälvinud lapsi ja uudishimulikke täiskasvanuid rõõmustavat avastusnäitust „Uuri ruumi!“, leidmismängu saab mängida püsinäitusel „Elav ruum“, kus suur valik makette ja ajasein. Suures saalis on avatud suve-pikendamise näitus „Suvila! Puhkus ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“, mis räägib puhkamisest, suvilaehitamisest, puhkekodudest ja lastelaagritest ning muuseumi galeriikorrusel ootab enneolematu arhitektuurikoomiksi näitus „Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid“.

Omal käel muuseumi avastamisele lisaks soovitame järgnevaid näitusetuure ja töötuba:

Laupäeval 17. oktoobril kell 14 kuraatorituur näitusel „Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“. Näitust tutvustab kuraator Epp Lankots.

Teisipäeval 20. oktoobril kell 14-14.40 juhendab muuseumipedagoog Kadi Kriit Moodsa õppimise festivalil iduEDU 2020 töötuba „Ole Arhitekt!“. Lisainfo Tallinn.ee/iduedu/ veebilehelt.

Reedel 23. oktoobril kell 10-16 on 12-17-aastastele koolinoortele koomiksitöötuba, mis põhineb näitusel “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid”. Koomiksitöötoa info leiate arhitektuurimuuseumi kodulehelt.

Laupäeval 24. oktoobril kell 12 on giidiga tuur kõigile lastele ja igas vanuses uudishimulikele 2019. aasta Suure Muuseumiroti pälvinud püsinäitusel „Uuri ruumi!“, teejuhiks EKA magistrant Kerly Ritval.

Laupäeval 24. oktoobril kell 14 on giidiga ringkäik näitusel „Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“. Näitust tutvustab Kerly Ritval.

Laupäeval 24. oktoobril kell 14 toimuvale Suvila-näituse ringkäigule on oodatud osalema ka need, kellele on abiks viipekeele tõlge, tõlgib Birgit Eström-Andreas.

Pühapäeval 25. oktoobril kell 14 on venekeelne giidiga ringkäik kõigile lastele ja igas vanuses uudishimulikele 2019. aasta Suure Muuseumiroti pälvinud püsinäitusel „Uuri ruumi!“. Teed näitab EKA üliõpilane Jasmin Kulagina.

Pühapäeval 25. oktoobril kell 14 on osalejate suure huvi tõttu kuraatorituur erakordsel arhitektuurikoomiksi näitusel „Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid“. Näitust tutvustab kuraator Sandra Mälk.

Neljapäeval 29. oktoobril kell 16 on venekeelne ekskursioon näitusel „Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“. Näitust tutvustab Jelena Rõbakova.

Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11-18. Muuseumipilet maksab 6 eurot, sooduspilet 4 eurot ja ülalnimetatud tuuridele- ringkäikudele saab muuseumipiletiga. Koomiksi töötoa kohta info on veebilehel.

Muuseumipood on avatud muuseumi lahtioleku ajal.