Koolivaheajal ootab koomiksi töötuba 12-17-aastasteid noori

 

Oktoobri vaheajal kutsume koomiksi huvilisi noori osalema töötoas, mis põhineb näitusel “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid”. Osalistel on suurepärane võimalus õppida koomiksiklassikute originaaljoonistuste põhjal loo jutustamist.
Lapsepõlvesõbrad Belgia kunstnik François Schuiten ja Prantsuse kirjanik Benoît Peeters alustasid oma graafiliste romaanide sarja „Les Cités obscures“ („Varjatud linnad“) loomist 1980. aastatel. Sarja tegevus toimub Vastasmaal – müstilisel planeedil, mis jagab Maaga orbiiti, kuid on meie jaoks Päikese taga varjul. Selle kujuteldava tsivilisatsiooni asukad seisavad silmitsi meilegi tuttavate probleemidega nagu kiired muutused linnaruumis või pärand versus uue ihalus. Sarja lood tõukuvad 19.–20. sajandi suurtest modernistlikest utoopiatest, mida autorid esitavad kõverpeeglis: kui elukeskkonnas hakkab kaduma inimlikkus, kaob ka tasakaal. Nii näiteks seisab üks peategelane, korda armastav urbatekt Eugen Robick ühel hetkel silmitsi salapärase kasvava kuubikuga, mis tema plaanidega sugugi ei arvesta.
Töötoas osalejatele avaneb põnev koomiksi maailm, neilgi tuleb silmitsi seista veidrate lugude, utoopiliste tegelaste ning fantaasia maailmadega. Igaühel on võimalus oma koomiksi loomisega algust teha

Kava:
10.00-13.50
Tutvumine
Koomiksiklassikute töid analüüsiv programm näitusel “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid”.
Ülevaade koomiksi žanri erinevatest visuaalsetest lähenemistest.
Kuidas teha ise koomiksit
13.00-14.00 Lõuna
14.00-16.00
Oma koomiksi joonistamine
Esitlused ja kokkuvõte

Uuendus 14. oktoobril: töötuba toimub kuni 15 osalejaga reedel 23.10 kell 10.00-16.00 Eesti Arhitektuurimuuseumis, kell 13.00 pakub kohvik Basiilik meile lõunat (soe söök ja magustoit). Osalustasu: 25€.

Registreerida saab SIIN:
Kontakt:
Kadi Kriit
kadi@arhitektuurimuuseum.ee
tel 5018646