Kolmapäeval, 14. oktoobril kl 18 ELAV RUUM loengusarja vestlusõhtu Marko Raadiga

Loengusarja ELAV RUUM sügishooaja järgmine külaline on filmilavastaja Marko Raat. Kolmapäeval, 14. oktoobril kell 18 Rotermanni soolalaos toimuva loengu põhiteema on filmikunst ja arhitektuur.

Ruumide lammutamine filmides 
Keskkonna suhtes tundliku filmimehena arutleb Marko Raat nii oma praktikale kui tähelepanekutele toetudes selle üle, millised on huvitavad ruumid mängufilmi või dokki tehes? Miks kasutusest välja langenud ruum on inspireeriv? Miks valmis ja korrastatud ruum tuleb filmi tehes lammutada?
Marko Raat on mängufilmide „Agent Sinikael“ (2002), „Nuga“ (2007) ning „Lumekuninganna“ (2010) režissöör ja stsenarist, teinud arvukalt dokke nagu „Esteetilistel põhjustel“ (1999), „Toomiku film“ (2008), „Fast Eddy vanad uudised“ (2015), „Matusepäevikud“ (2019). Mahukaks filmitööks kujunes ka alates 2009. aastast Eesti Rahva Muuseumi püsinäitusele „Kohtumised“ loodud audiovisuaalne sisu.

Elav Ruum on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus muuseum tutvustab populaarses vormis siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleb publiku osalusel meie ehitatud keskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele ja täiendab muuseumi püsinäitust „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.
Varasemad Elava Ruumi sarja kohtumised on järelvaadatavad siin: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/tegevused/elavruum/

Elav Ruum. Marko Raat
14. oktoobril 2020 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo:
Triin Ojari, triin.ojari@arhitektuurimuuseum.ee
Tel. 625 7001