Arhitektuurimuuseum kutsub isadepäeval koomiksit joonistama!

Koomiksi töötuba, foto Sandra Mälk

Kutsume isadepäeva tähistama Arhitektuurimuuseumisse koomiksi töötuppa, mis põhineb näitusel “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid”. Osalistel on ainulaadne võimalus õppida koomiksiklassikute originaaljoonistuste põhjal lugu jutustama. See on ühtlasi ka arhitektuurikoomiksi näituse lõpuüritus.

Lapsepõlvesõbrad Belgia kunstnik François Schuiten ja Prantsuse kirjanik Benoît Peeters alustasid oma graafiliste romaanide sarja „Les Cités obscures“ („Varjatud linnad“) loomist ligi 40 aastat tagasi. Sarja tegevus toimub Vastasmaal – müstilisel planeedil, mis jagab Maaga orbiiti, kuid on meie jaoks Päikese taga varjul. Kujuteldava tsivilisatsiooni asukad seisavad silmitsi meilegi tuttavate probleemidega nagu kiired muutused linnaruumis või pärand versus uue ihalus. Sarja lood tõukuvad 19.–20. sajandi suurtest modernistlikest utoopiatest, milles maailma juhivad kõrgustesse pürgivad megalinnad, mida autorid esitavad kõverpeeglis: kui elukeskkonnas hakkab kaduma inimlikkus, kaob ka tasakaal. Nii näiteks seisab üks peategelane, korda armastav urbatekt Eugen Robick ühel hetkel silmitsi salapärase kasvava kuubikuga, mis tema plaanidega sugugi ei arvesta.

Töötoas osalejatele avaneb põnev koomiksi maailm, neilgi tuleb silmitsi seista veidrate lugude, utoopiliste tegelaste ning fantaasia maailmadega. Igaühel on võimalus oma koomiksi loomisega algust teha, õppida, mis on paneel, kuidas luua erinevaid plaane ja jutumulle.

Koomiksi loomise  töövahendid on muuseumis  kohapeal, osalemiseks piisab muuseumipileti (6€/4€) ostmisest.

  • Koomiksiklassikute töid analüüsiv programm näitusel “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid”. 
  • Kuidas teha ise koomiksit

Töötuba toimub 8. novembril algusega kell 14.00 ja kestab kuni kaks tundi.

Kontakt:
Kadi Kriit
kadi@arhitektuurimuuseum.ee
tel +372 50 18 646

Kohtumiseni Eesti Arhitektuurimuuseumis!