Valmis olümpiaehitiste postkaardikomplekt

Täna pühitseme 40 aastat Tallinna olümpiaregati avamisest  ja Eesti Arhitektuurimuuseum koondas sel puhul 12 postkaardile toonased olümpiaehitised.

Linnu, kus pea kõik olümpiaehitised on pärast mänge kasutusse jäänud, ei olegi nii palju. Tuntumad olümpiaehitised annavad tänasele Tallinna arhitektuurile tema näo.

Komplektis on 12 postkaarti: Tallinna Olümpiapurjespordikeskus, Tallinna Linnahall (endine V. I. Lenini nimeline Kultuuri- ja Spordipalee, kolm vaadet), Olümpia hotell, Tallinna peapostkontor, Tallinna teletorn, Tallinna lennujaam, Pirita rannahoone, Pirita kaubanduskeskus, Tallinna kaubahall ja Pirita sild.

Igal postkaardil on ka Tallinna olümpiaregati maskoti Vigri pilt, hülgepoiss Vigri looja on keraamik Saima Sõmer, selle joonistas Heinz Valk.

1980. aasta Moskva olümpiamängude purjeregatt toimus merelinnas Tallinnas ning tõi kaasa nõukogude perioodi suurima ehitusbuumi. Mängude tarbeks ehitati Moskva rahastamisel üle viiekümne hoone ja rajatise, mida linn ka peale mängude lõppu vägagi vajas. Kesklinn ja Pirita tegid läbi tõelise uuenduskuuri. Nõukogudemaa kasin eluolu pidi välismaailma silmis igati kaasaegne paistma, sestap tehti olümpiamängudeks vanalinnas ulatuslikke restaureerimistöid, poodidesse jõudis rikkalikum kaubavalik ning kodudesse värvitelevisioon.

Postkaartide väljaandja on Eesti Arhitektuurimuuseum, postkaarte saab osta komplektis, ent ka eraldi.