Kuraatorituur August Komendandi näitusel 23. mail kl 14

Näituse vaade, foto Marje Eelma

Anname teada, et kuraatorituur näitusele „Betoonist võlutud. Ehitusinsener August Komendant“ toimub 23. mail kell 14. Korraga pääseb ringkäigule 10 muuseumikülastajat, osalemissoovist palun andke eelnevalt siin teada. NB! GRUPP ON TÄIS!

Komendandi näitust Rotermanni soolalao suures saalis on pikendatud kolme kuu võrra, kuni 26. juulini 2020. Järgmiste ringkäikude ajad anname teada veebilehel ja Facebookis. Kuraatorituurile pääseb muuseumipiletiga.

August Komendant oli Järvamaalt pärit Eesti-Ameerika ehitusinsener, keda saab pidada üheks 20. sajandi suurimaks betoonehitiste loojaks ja propageerijaks. Komendandi karjäär algas Eestis ning jätkus Saksamaal ja USAs. Saaremaal sündinud arhitekti Louis Kahniga koostöös valmis mitu maailma arhitektuurilukku läinud hoonet. Näitusel on 13 Louis Kahni originaal joonist või maketti, osa neist esimest korda arhiividest välja toodud. Samuti on näitusel arhitektide Moshe Safdie, Oscar Tenreiro, Elmar Lohki tööd ja muidugi Komendandi originaaljoonised. Pilku püüavad ka Kadrioru staadioni, Tartu Roosi tänava lennuangaari ja Tartu viljaelevaatori maketid ja joonised.

Näitusega „Betoonist võlutud. Ehitusinsener August Komendant“ kaasnevad betooni töötoad lükkuvad sügisesse.

Kadrioru staadioni tribüün, foto Marje Eelma (Tuumik Stuudio)