26. oktoobril kell 14 algab kaks muuseumiringkäiku korraga – suurtele ringkäik näitusel „Ilu loeb“ ja lastetuur näitusel „Uuri ruumi!“

Foto: Evert Palmets

Laupäeval, 26. oktoobril algab kell 14 Rotermanni soolalaos ringkäik Tallinna Arhitektuuribiennaal TABi kuraatorinäitusel “Ilu loeb ” kuraatori assistendi Liina Soosaare juhatusel.

TAB 2019 peakuraatori Yael Reisneri kureeritud “Ilu loeb” tõstab esile ilu tähtsust ja rolli, uurides uusi arhitektuurilisi iluvorme uute elupaikade kontekstis. Pärast umbes kaheksakümmet aastat on ilu tulnud tagasi ning kuraatorinäitus “Ilu loeb” jäädvustab selle kultuurilise muutuse hetke. Näitusel osalejate uued asumiprojektid keskenduvad küll Tallinnale, kuid nende tähendus on ülemaailmne.

Samal ajal (kell 14) algab muuseumituur noorele publikule Rotermanni soolalao keldrisaali püsinäitusel „Uuri ruumi“. Eeskätt lastele ja üheskoos lastega kujundatud näitusel “Uuri ruumi!” saavad osalejad muuseumi keldrisaalis mängida pea kõigi tajumeeltega, kogeda väga erineval moel ruumi meie ümber.

Muuseumikülastusel proovime koos lastega leida vastused järgmistele küsimustele: milline on kõige sobivam tool, kuidas nägemine ja ruumi tajumine omavahel seotud on, kuidas ruum sind puudutab, mis tunne on olla ümmarguses ruumis, kuidas ruumid lõhnavad, kas ruumi saab maitsta, milline on hoonete vereringe jne. Vaata näituse lugu ja Liisi Anvelti tehtud pilte siit!

Mõlemale tuurile pääseb muuseumipiletiga, hinnaga 6 või 3 eurot.