Avatud Majad nr 49: (P)UIT-TARTU

Avatud Majad nr 49: (P)UIT-TARTU

Ekskursioon toimub Eesti Arhitektuurimuuseumi ning Linnafestivali UIT koostöös

Toimumisaeg: 22. august kell 18.00
Kogunemispaik: Näituse 25, Tartu (Lemeksi kontorihoone ees)
Tuurijuht: arhitekt Urmo Mets
Kestus: kuni 3 tundi
NB! Tuur toimub ratastel.

Eesti keeles
Tasuta

NB! GRUPP ON TÄIS!

Puit on oluline. Puit on vastuoluline. Paljude tehismaterjalidega võrreldes on puit kordades säästlikum. Säästlik maailm vajab puitu. Ka Eesti ühiskond vajab puitu ja peab elavat materjali endale kalliks. Kalliks peetakse ka raskesti sõnastatavat metsa kultuurifunktsiooni. Seekordne Avatud Majade ekskursiooni utsitab mõtisklema puidu rolli üle tänases ehituses – lähme tutvuma vana puitlinna Tartu uue arhitektuuriga.

Arhitektide ja puidusektori eestvedamisel on viimastel aastatel puidust aina ambitsioonikamalt ehitama asutud, ka mastaapseid ühiskondlikke hooneid. Valminud on Viimsi riigigümnaasium, kavandamist ja ehitamist ootab pretsedenditult suurim puitmaja – Keskkonnamaja ehk keskkonnaministeeriumi, keskkonnaagentuuri ja Eesti loodusmuuseumi ühishoone Tallinnas. Eesti siseturu jaoks püstitatakse ehitatud ruutmeetrite arvu järgi puitkonstruktsioonis hooneid vaid vähesel määral, suurem on see näitaja eramajade ehituses. Lõviosa Eestis toodetud puitmajadest valmistatakse aga ekspordiks.

Tuuri jooksul külastatakse nelja väga eriilmelist puitehitist ning tehakse nendega tutvust nii seest kui väljast.

Lisainfo: Urmo Mets, urmo@kolmkoma.ee

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo: www.uit.ee