Kolmapäeval, 8. mail kl 18 loengusarja ELAV RUUM loenguõhtu arhitektide Ott Kadariku ja Mihkel Tüüriga

Kolmapäeval, 8. mail kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos loengusarja ELAV RUUM loenguõhtu koos arhitektide Ott Kadariku ja Mihkel Tüüriga (Kadarik Tüür Arhitektid).

Arhitektid Ott Kadarik ja Mihkel Tüür on partnerid Eesti ühes edukamas büroos Kadarik Tüür Arhitektid (KTA), mille kontol on nii erinevas mõõtkavas elamuid kui ka olulisi avalikke projekte nagu Eesti paviljon EXPO maailmanäitusel Milanos (2015), Tondiraba jäähall (2014) ja Tammsaare Park (2018), mõlemad Tallinnas. Loenguõhtul põrgatavad bürookaaslased ja muidu head sõbrad mõtteid erinevatel teemadel. Kumb on kahe partneriga büroos Batman, kumb on Robin? Kas Aidu püramiidid 2030, mille suurejooneline makett on eksponeeritud muuseumi püsinäitusel, oli kunstiprojekt, arhitektide pullitegemine või päris asi? Mis on algupära arhitektuuris ja kust arhitekt seda ostmas või otsimas käib? Mis on sarnasused-erinevused konkursihundi ja PÖFFi hundi vahel? Oma endistest, praegustest ja tulevast tegemistest tulevadki nad rääkima. Ja kõike seda ikka läbi iseloomuliku huumoriprisma, kust ei jää puudu nii eneseirooniast kui ka lihtsalt koomuskist.

Ott Kadarik ja Mihkel Tüür on mõlemad lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise osakonna, vastavalt 2000. ja 2001. aastal. Töötanud erinevates arhitektuuribüroodes, millest märkimisväärseim oli 2002. aastal koos Villem Tomistega asutatud Kosmos AB, mis uuendas 2000. aastate alguse Eesti arhitektuuripilti. Alates 2010. aastast veavad nad koos bürood Kadarik Tüür Arhitektid. Võitnud hulgaliselt arhitektuuripreemiad, sh Eesti kultuurkapitali aastapreemia 2015, betooni- ja puidupreemiad ning väga suurel hulgal erinevate arhitektuurikonkursside auhindu. Mõlemad on Eesti Arhitektide Liidu liikmed ja töötavad Tallinna Tehnikakõrgkoolis õppejõududena.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Ott Kadarik ja Mihkel Tüür
8.mail 2019 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Loengusarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo:
Mait Väljas
mait@arhitektuurimuuseum.ee