Kolmapäeval, 10. aprillil kl 18 sarja ELAV RUUM järjekordne loeng maastikuarhitekt Karin Bachmanniga

Kolmapäeval, 10. aprillil kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos sarja ELAV RUUM järjekordne loeng. Sel korral on külaliseks maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Vältimatu väliruum
Oma loengus räägib Karin Bachmann võimaldavast linnaruumist, vajalikest tegevustest ja tegevusetusest, et tekitada ja hoida mitmekesist keskkonda. Elurikkas linnas tuleb peale taimede ja loomade hoolitseda ka selle eest, et selles inimliik end samuti hästi tunneks ning igaüks oma koha leiaks. Oma töös katsetab maastikuarhitektuuribüroo Kino meetodeid, kuidas looduse kohalolu soodustada; poollooduslike koosluste olemust inimestele selgitada; kuidas leevendada põhilist konflikti esteetika, looduse ja tehiskeskkonna vahel ning lahendada aegunud vastasseisu linn vs. maa.

Karin Bachmann on maastikuarhitekt büroos Kino. Ta on õppinud Eesti Maaülikoolis maastikuarhitektuuri ja Eesti Kunstiakadeemias urbanistikat. Karin on aktiivne ruumiloomest kirjutaja ja õpetaja. Andnud välja välieluruumi ajakirja ÕU (2009–2016) koos maastikuarhitektide Anna-Liisa Undi ja Merle Karro-Kalbergiga. Karinile on tähtis, et linnamaastikel ja ühiskonnas arvestataks rohkem teiste liikidega, seepärast on ta aktiivne liige ühingus Loomus.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Karin Bachmann
10. aprillil 2019 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo:
Sandra Mälk
sandra@arhitektuurimuuseum.ee

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo