Pühapäeval, 24.märtsil kl 14-16 perepäev

Foto Liisi Anvelt

Perepäev kõigile ruumiuurijatele

Pühapäeval, 24. märtsil kell 14.00-16.00 kutsub Eesti Arhitektuurimuuseum kõiki perepäevale avastama uut püsinäitust “Uuri ruumi!”. Rotermanni soolalao võlvkeldrisse loodud mänguline ruum pakub elamusi erinevatele meeltele, suunates kõiki huvilisi arhitektuuri nii nuusutama, katsuma kui kogu kehaga kogema. Erinevad eksponaadid suunavad lapsi ära tundma ehitusmaterjale ja -konstruktsioone, mõtlema maja vereringele ning sellele, milliste ruumidega üks või teine lõhn on seotud.
Lõbusat tegevust pakub otsimismäng ning meisterdamine, mis on inspireeritud näitusel eksponeeritud kerakujulisest ruumist.

Päevakava:
14.00 kõikide meeltega ruumi uurimine
15.00 meisterdame ümmargust ruumi
16.00 otsime peidetud “aardeid”

Näituse idee autoriteks ja kujundajateks on arhitektuurimuuseumis tegutseva Arhitektuurikooli õpetajad Kadri Klementi, Katrin Koov, Kaire Nõmm (Arhitektuurikool, b210). Näituse teostas Motor.
Ühtlasi võimalus vaadata muuseumi suures saalis eksponeeritud näitust „Oma tuba. Feministi küsimused arhitektuurile“(kuraator Ingrid Ruudi) ning galeriikorrusel uue Keskkonnamaja arhitektuurivõistluse töid.

Foto Liisi Anvelt