Sarja ELAV RUUM loeng kolmapäeval, 21. novembril kl 18 arhitektuuriteadlase Karen Jagodiniga

Sarja ELAV RUUM järgmine loeng toimub kolmapäeval, 21. novembril kl 18.00 Arhitektuurimuuseumis. Arhitektuuriteadlane Karen Jagodin võtab jutuks eesti arhitektide reisid külma sõja perioodil ja räägib sellest, kuidas neil õnnestus tungida läbi raudse eesriide ning millist mõju avaldas välismaal nähtu.

Karen Jagodini loengu lähtekohaks on 2014. aastal Londonis Bartleti Arhitektuurikoolis (Bartlett School of Architecture, University College London) arhitektuuriajaloo erialal kaitstud magistritöö, mis käsitles eesti arhitektide erialareise raudse eesriide taha 1960-70ndatel aastatel. Oma loengus avab Jagodin uurimistöö tagamaid: kes siinsetest arhitektidest, kuhu ja millisel eesmärgil reisis ning kuidas saadud kogemust kodumaal edasi andis. Muljeid jagati enamasti väiksemas ringis, kuid privaatsete slaidiõhtute kõrval oli ka üksikuid avalikke reisikajastusi – ilmus artikleid ajakirjanduses ning vähemalt ühel juhul avaldati arhitekti reisikiri ka raamatu kujul.

Karen Jagodin on arhitektuuriteadlane, lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse eriala (2005) ning Bartleti Arhitektuurikooli (Bartlett School of Architecture) arhitektuuriajaloo magistriprogrammi (2014). Kureerinud mitmeid arhitektuuri- ja disaininäituseid, toimetanud ja kirjutanud arhitektuuriraamatuid ning avaldanud artikleid arhitektuurist, sisearhitektuurist ja disainist.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

Järgmine loeng Elava Ruumi sarjas toimub kolmapäeval, 5. detsembril kl 18.00, mil maalikunstnik Kristi Kongi räägib värvide ja ruumi suhetest oma loomingus.

ELAV RUUM. Karen Jagodin
21. novembril 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Lisainfo: Carl-Dag Lige, carldag@arhitektuurimuuseum.ee