Avatud Majad nr 44: EKA uus maja

Avatud Majad nr 44: EKA uus maja

16.11.2018 kell 16:00-18:00
Grupijuht arhitekt Koit Ojaliiv (KUU Arhitektid)
Grupi suurus 35
Eesti keeles
Kogunemine EKA peaukse ees, Põhja pst 7, Tallinn

NB! Grupp on täis!

Kõigile registreerunud osalejatele nime alusel ühekordne tasuta sissepääs Eesti Arhitektuurimuuseumi!

Rauaniidist Eesti Kunstiakadeemiani
Äsja avati Eesti Kunstiakadeemia uus kodu legendaarses tehasehoones Kalamaja serval. Erinevatel aegadel nii Rauaniidi, Punase Koidu kui ka SUVA suka- ja sokivabriku nime kandnud tööstusansambel loodi uueks KUU Arhitektide (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, filosoof Eik Hermann) kavandite alusel. Uude haridus- ja loomelinnakusse toodi kokku EKA erinevad osakonnad, mis olid seni laiali pillutatud üle linna. Eesti peamise arhitektuuri-, disaini- ja kunstiülikool jaoks algab sellega uus ajastu.

Milline aga on EKA uus maja ja selle arhitektuur? Kuidas põimuvad siin ajalugu ja tänapäev? Kuidas mõjutab EKA hoone ümbruskonna linnaruumi arengut tervikuna? Neile küsimustele otsime vastuseid ekskursiooni käigus.

Lisainfo info@arhitektuurimuuseum.ee, 625 7000

Ekskursioon saab teoks koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Foto Tõnu Tunnel/Eesti Kunstiakadeemia