Sarja ELAV RUUM loeng kuraator Jarmo Kaugega kolmapäeval, 7. novembril kl 18 koos raamatuesitlusega

Sarja ELAV RUUM järjekordne loeng toimub kolmapäeval, 7. novembril kl 18 näituse “Uude Maailma: Eesti arhitektid Torontos” kuraator Jarmo Kaugega.

Loeng annab ülevaate Torontos tegutsenud väliseesti arhitektkonna kõige värvikamatest karakteritest, kelle hulgas leidub nii ambitsioonikaid ärimehe tüüpi arhitekte, õrnasid kunstnikuhingi kui ka põliseid professoreid. Juttu tuleb nende loodud tähelepanuväärsest ehitistest, mille ainus püsivalt esinev omadus on mitte jätta vaatajat ükskõikseks.

Jarmo Kauge on kunstiteadlane, töötanud Eesti Arhitektuurimuuseumis fotokoguhoidjana alates 2007. aastast. Ta on kureerinud näitused „Uude maailma: Eesti arhitektid Torontos“ ja „Roman Koolmar. Oru lossist Detroidi slummidesse“ Eesti Arhitektuurimuuseumis ning „Jõeruum“ Tartu Kaarsillal (koos Ingrid Ruudi ja Tiit Sillaga). Lisaks kirjutanud artikleid arhitektuurist ja linnaruumist.

NB! Loengule järgneb trükisooja raamatu „Uude Maailma: Eesti arhitektid Torontos“ esitlus. Eesti- ja ingliskeelne rikkalikult illustreeritud 300-leheküljeline raamat sisaldab artikleid asjatundjatelt nii Eestist kui ka Kanadast, pakkudes sissevaateid teemasse eri nurkade alt. Esitlusel on raamat saadaval soodushinnaga.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

Järgmine loeng Elava Ruumi sarjas toimub kolmapäeval, 21. novembril kl 18, mil arhitektuuriajaloolane Karen Jagodin räägib Eesti arhitektide reisidest läbi raudse eesriide.

ELAV RUUM. Jarmo Kauge
7. novembril 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Lisainfo: Mait Väljas, mait@arhitektuurimuuseum.ee