Ilmunud on raamat arhitektuurijooniste paremikust

Olete oodatud uue raamatu „Joonistatud ruum. Töid Eesti Arhitektuurimuuseumi kogust” esitlusele kolmapäeval, 22. augustil kl 17 Eesti Arhitektuurimuuseumi keldrisaalis.

Muuseumi südameks on tema kogud. Arhitektuurimuuseumi kollektsiooni üks väärtuslikemaid osi on arhitektuursed joonised: abstraktsed kavandid, detailideni viimistletud vaated ja suurejoonelised linnaruumilised lahendused, mille autor on paberile pannud oma käega. See on muusemi n-ö kullafond, millest mitmed tööd on vaataja ees esmakordselt, teised aga leidnud juba laia tunnustust oma kunstilise väljendusrikkuse poolest. Raamatus ära toodud ligikaudu 150 joonist annavad pildi arhitektide visuaalse mõtte ajaloost alates 20. sajandi algusest kuni 1990. aastateni, praeguse digitaalajastu alguseni. Need on joonistatud ruumid, milles on esikohal arhitektide isikupära, aga ka ajastuomane kujutamisviis ning soov arhitektuur publikule lähemale tuua. Lisaks albumile koos jooniste täpsete kirjelduste ja taustalooga leiab raamatust ülevaate nii arhitektuurimuuseumi kui ka arhitektuurijooniste ajaloost ning nende rollist tänapäeval. Mahuka väljaande eesmärk on tutvustada muuseumi kogu ning tõsta teadlikkust arhitektuurijooniste väärtuslikkusest, tänades ühtlasi kõiki annetajaid, tänu kellele on raamatus lahti rulluv arhitektuuriajalugu visuaalselt palju rikkam.

Raamatut saadab näitus „Mängu ilu. Jooniseid muuseumi jooniste kogust“, mida saab vaadata veel kuni pühapäevani, 26. augustini. Raamatuesitlusele eelneb ekskursioon näitusel kl 16.

Esitlusel raamat saadaval soodushinnaga 20 EUR.

Koostajad: Sandra Mälk, Mait Väljas, Anne Lass, Triin Ojari
Kujundaja: Kristo Kooskora
Väljaandja: Eesti Arhitektuurimuuseum, 2018
Toetaja: Eesti Kultuurkapital

Raamat on eesti ja inglise keeles.