Kolmapäeval, 21. märtsil kl 18 loenguõhtu arhitektuuriajaloolase ja muinsuskaitsja Henry Kuningaga

Kolmapäeval, 21. märtsil kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos loengusarja ELAV RUUM üheksas loenguõhtu arhitektuuriajaloolase ja muinsuskaitsja Henry Kuningaga.

Kultuurikatel, Kaevandusmuuseum, Ülemiste City, Rotermanni kvartal – need on näited ajaloolistest tööstuskompleksidest, mida on viimase paarikümne aasta jooksul uueks otstarbeks vähem või rohkem ümber ehitatud. Mitmed tehasehooned, kus veel paar inimpõlve tagasi töötas suur osa Eesti elanikest, olid valmides igati moodsad tootmisehitised. Pärast taasiseseisvumist jäid paljudki neist tühjaks ja varemetesse, kuid ühe ajastu lõpp oli mitmetele ka uue elu algus. Loeng mõtisklebki „vanast” ja „uuest” tööstusarhitektuurist, nende kohtumistest, rivaliteedist ja ühiselust.

Henry Kuningas (s 1979) on arhitektuuriajaloolane ja muinsuskaitsja. 1998–2004 õppis ta Eesti Kunstiakadeemias (EKA) kunstiteadust. 2015. aastal kaitses magistrikraadi muinsuskaitse ja konserveerimise erialal EKAs ja on hetkel sama eriala doktorant. Töötab alates 2003. aastast Tallinna linna muinsuskaitse spetsialistina. Avaldanud muinsuskaitse ja tööstusarhitektuuri alaseid artikleid. 2013. aastal koos Monika Eensaluga kureerinud näituse „Eestis tehtud. Made in Estonia – tööstusarhitektuur eile ja täna” Eesti Arhitektuurimuuseumis.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi uus loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus Arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Henry Kuningas
21. märtsil 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Loengusarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo:
Mait Väljas
mait@arhitektuurimuuseum.ee, 51 61 286