21. oktoober kl 14 PEREPÄEV “Arhitektuurimängud”

Laupäeval, 21. oktoobril toimub Rotermanni soolalaos Eesti Arhitektuurimuuseumis perepäev, mille raames oodatakse kõiki lapsi muuseumi uuele mängualale. Püsiekspositsiooni osana on valmis saanud mitmekülgseid tegevusi pakkuv ruum, kus on avastamist nii suurematele kui ka väiksematele arhitektuurihuvilistele. Kell 14 toimub pidulik mänguala avamine ning tegevuste tutvustus. Peale seda ootame kõiki osa võtma meisterdamise väljakutsest “Minu torn on parem kui sul”. Osalejatel tuleb paberpulkadest võimalikult kõrge ning vastupidav torn ehitada. Kell 17 selgitame välja kõige tugevama ja kõige kõrgema torni ning parimatele jagame ja auhindu. Lisaks saab osaleda otsimismängus “Soolalao saladused”, mis annab teadmisi nii muuseumi majast kui ka siinsetest näitustest.

Huvilised saavad osaleda ka kl 14 algaval ekskursioonil, mis tutvustab Tallinna Arhitektuuribiennaali kuraatorinäitust „Antropotseeni saar“. Ringkäigu viib läbi näituse kaaskuraator, kunstnik Piibe Piirma.

Perepäev toimub “Avatud mänguväljade” festivali raames, mis on kord aastas, sügisesel koolivaheajal toimuv muuseumidevaheline festival lastele ja noortele. Festivali korraldab Elamusõppe Labor MTÜ koostöös Eesti muuseumide, keskuste ja raamatukogudega. Festivali selleaastane teema on “Mängult või päriselt”, milleks andis inspiratsiooni laste ja noorte kultuuriaasta. Festival toimub 21. oktoobrist kuni 5. novembrini muuseumides ja lastesõbralikes asutustes üle Eesti.

Päevakava:
Perepäev algab kell 14.00 ja lõppeb orienteeruvalt 17.00
14.00 mänguala avamine ja tegevuste tutvustus;
14.00-15.00 ekskursioon TAB kuraatorinäitusel;
14.30–16.30 torni meisterdamise töötuba/võistlus;
14.30–17.00 kommistruktuuride tegemine;
17.00 tornide kõrguse ning tugevuse mõõtmine, võitjate väljaselgitamine.

Sissepääs muuseumipiletiga.

Lisainfo
Kadi Kriit
kadi@arhitektuurimuuseum.ee, tel 5018646