Avatud Majad nr 32: Vene-Balti laevatehas

Avatud Majad nr. 32:

Vene-Balti laevatehas

Vaatame seekord ringi Koplis Vene-Balti tehase tootmisterritooriumil, mis tavapäraselt jääb avalikkusele suletuks. Külastame endist turbiinitsehhi, kuhu on kunagi astunud ka tsaar Nikolai II jalg ning võimalusel ehk veel mõnda ajaloolisesse tootmishoonesse. Uudistame suuri kraanasid ja ujuvdokke ning naudime Eesti ühe suurima tööstusettevõtte miljööd – nähtust, mis meie postindustriaalses ühiskonnas jääb järjest harvemaks.

18.08.2017 kell 15:00
Grupijuht: Oliver Orro, arhitektuuriajaloolane
Grupi suurus: 40
Keel: eesti

Kogunemine Eesti Mereakadeemia, endise Vene-Balti laevatehase peahoone ees, Kopli 101, Tallinn

NB! GRUPP ON TÄIS!

Registreeru ekskursioonile SIIN
Osalemine: 10€ (tasumine ainult ülekandega)

NB! Kaasa võtta isikut tõendav dokument.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Makse saaja: RAHANDUSMINISTEERIUM
Konto nr: EE932200221023778606
Viitenumber: 2800047436
Selgitus: Eesti Arhitektuurimuuseum
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Näitus
Kuni 3. septembrini on Eesti Arhitektuurimuuseumis avatud Oliver Orro kureeritud näitus „Kopli sonaat. Vene-Balti laevatehas“, mis käsitleb tehaselinnaku arhitektuuri, asumi kujunemist ja selle tähtsust meie linnaehituse ja tööstuspärandi ajaloos.