Arhitektuurimuuseumi programm Muuseumiööl, 14. mail

MUUSEUMIOO-2016-banner-vertikaalne

Muuseumiööl, 14. mail on Arhitektuurimuuseum avatud lisaks tavapärastele lahtiolekuaegadele ka kell 18-23. Muuseumis avatud pop-up kohvik KOKOMO. Lisaks toimub suur raamatulaat, kus paljud Arhitektuurimuuseumi trükised on müügil hinnaga ainult 1€!

Avatud on näitused:

FACE-TO-FACE: Balti börsihoone lugu
Suur ruumiinstallatsioon kodutust Londoni majast, mis otsib kohta Eestis. Autoriteks Salto arhitektid (Maarja Kask, Ralf Lõoke) ja skulptor Neeme Külm.

RAUDTEE(TA)JAAMAD. Kaido Haageni fotonäitus
Näitus annab ülevaate arhitektuuriajaloo vanast kullast – Eesti raudteejaamade paremikust. Uhkeid jaamahooneid võib leida nii hetkel aktiivselt tegutsevate raudteeliinide äärest kui ka sealt, kus rööpapaarid on üles võetud. Selle teadmisega pildistas fotograaf Kaido Haagen aastatel 2014–2015 üles arhitektuurselt kõige silmapaistvamad raudteejaamad.

Püsiekspositsioon
ELAV RUUM: Sajand Eesti arhitektuuri

Muuseumiööks lastele
Eesti Arhitektuurimuuseum ootab muuseumiööl külla ka väiksemaid arhitektuurihuvilisi. Arhitektuurimuuseumis on võimalik mängida otsimismängu, mis keskendub hoonetele, mis on merega seotud. Lapsed saavad lahendada erinevaid tuletornidega seotud joonistamise ja värvimise ülesandeid. Osalema ootame igas vanuses lapsi!