Kuraatoriekskursioonid näitusel „Keha ehitus. Body Building“

Näitus Keha ehitus. Foto: Eesti Arhitektuurimuuseum, Reio Avaste

Näitus Keha ehitus. Foto: Eesti Arhitektuurimuuseum, Reio Avaste

20. septembril ja 11. oktoobril kell 16 toimuvad Arhitektuurimuuseumis kuraatoriekskursioonid rahvusvahelise Tallinna Arhitektuuribiennaali TAB 2015 peanäitusel “Keha ehitus. Body Building”.

Arhitektide Sille Pihlaku ja Siim Tuksami (PART) kureeritud näitus “Keha ehitus. Body Building” vaatleb tänapäevase ehituskunsti hübriidsed ilminguid, kus omavahel põimuvad tehnoloogia, teadus ning uued materjalid. Vähem või rohkem kontrollitud süsteemsed suhted võimaldavad kujundada uusi nähtusi meie elukeskkonna jaoks. Nähtuseid, mis otsivad justkui tasakaalu kontrollimatu ja kontrollitava – keha ja ehituse – vahel.

Uudne ehituskunst on väljumas arhitektuuri tavapärastest piiridest. Niinimetatud isejuhtivad intelligentsed süsteemid, kus nii teadus kui ka kunst on dialoogis teoreetiliste aga ka füüsiliste nähtustega, on loomas uusi esteetilisi ja ruumilisi kvaliteete, mis hakkavad meie elukeskkonda mõjutama juba lähitulevikus.

Arhitektuurimuuseumi peasaalis toimuval näitusel osaleb kümme rahvusvahelist arhitektuuristuudiot nii oma prototüüpide kui ka installatsioonidega. Näitus jääb avatuks 11. oktoobrini.

Osalejad: Achim Menges, Moritz Dörstelmann, Raul Kalvo, Andres Sevtšuk, Marjan Colletti, Kadri Tamre, Igor Siddiqui, Julia Körner, Robert Vierlinger, Adam Orlinski, Moritz Heimrath, Carlo Ratti, Bruno Juricic, Tom Wiscombe, Roland Snooks, Robert Stuart-Smith.

Kuraatorid: Sille Pihlak, Siim Tuksam
Osalemine muuseumipiletiga.

***
Sündmus Facebookis
Tallinna Arhitektuuribiennaal 2015
Korraldaja: Eesti Arhitektuurikeskus
Lisainfo: www.tab.ee ja www.arhitektuurimuuseum.ee