Avatud majad nr. 14 – EKA osakonnad Tallinna vanalinnas

avatud majad 13

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum.

Rüütelkonna hoonest Kanuti gildini – EKA osakonnad Tallinna vanalinnas
10. juunil 2015

Grupijuht: Kristina Jõekalda, kunstiteadlane (Eesti Kunstiakadeemia)
Kogunemine: 15.00 Rüütelkonna hoone ees Toompeal, Kiriku plats 1, Tallinn
Lõpp: ca 17.00
Keel: eesti
Osalemine: 10€, maksmine ainult ülekandega
Registreerumine: EKA vanalinnas
Grupi suurus: 30

Osalustasu 10€/osaleja palume tasuda ülekandega:
Makse saaja: RAHANDUSMINISTEERIUM
Kontonumber: EE932200221023778606
Viitenumber: 2100009682
Selgitus: Eesti Arhitektuurimuuseum

Juhul, kui te ei saa osaleda, siis andke sellest teada vähemalt üks päev enne sündmuse toimumist. Lisainfo: info@arhitektuurimuuseum.ee

EKA osakonnad Tallinna vanalinnas

Seekordne Avatud Majade ringkäik toimub koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga ning keskendub hoonetele, kus EKA hetkel tegutseb. EKA ajaloolise maja lammutamine Tartu maantee alguses tingis kooli osakondade pihustumise üle linna. Seepärast on nii meedias kui ka akadeemias enda kritiseeritud kooli identiteeti hajumist. Avatud Majade ekskursioonil saame oma silmaga kaeda, kuidas selle asjaga siis ikkagi on – kas eraldi paiknevad teaduskonnad on tõesti igaüks eri nägu kasvanud või on ühisosa siiski olemas? Äkki on lahusolek isegi positiivseid arenguid kaasa toonud?

Ehkki põnevaid maju on EKA käsutuses hetkel rohkemgi, keskendub seekordne ringkäik neljale Tallinna vanalinnas paiknevale põnevale, kirju ajalooga hoonele: Rüütelkonna hoone, Kiriku plats 1 (hetkel EKA vabade kunstide teaduskonna maja), Suur-Kloostri 11 (hetkel EKA kunstikultuuri teaduskonna ja sisearhitektuuri osakonna majad) ning Kanuti gildi hoone, Pikk 20 (hetkel EKA arhitektuuriteaduskonna maja).

Ekskursiooni järel on kõik osalejad palutud EKA arhitektuuritudengite näituse „Lõppmäng“ avamisele Draakoni galeriis, Pikk 18, kell 17.00.