AVATUD MAJAD NR. 10 – Rotermanni kvartal

rotermann

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Kord kuus toimuvaid ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum.

23. aprillil 2015 16.00-18.00
Giid: Carl-Dag Lige, Eesti Arhitektuurimuuseum
Kogunemine: Nordic Hotel Forumi peaukse ees, Viru väljak 3, Tallinn
Keel: eesti
Registreeru siin: Rotermann
Grupi suurus: 30
Osalemine: 10€ (tasumine ainult ülekandega)

Makse saaja: RAHANDUSMINISTEERIUM
Konto nr: EE932200221023778606
Viitenumber: 2100009682
Selgitus: Eesti Arhitektuurimuuseum

Rotermanni kvartal on Eesti uue arhitektuuri ja linnaehituse jaoks väga eriline paik. Väärtuslik 19. sajandist pärinev tööstuspärand on siin oskuslikult põimitud uue kvaliteetarhitektuuriga. Mitu endist tööstushoonet ootab küll siiani restaureerimist, kuid kvartalis võib juba praegu maitsta uuenduskuuri magusaid vilju. Jalakäijatele mõeldud kompaktses kvartalis on nii kauplusi, restorane, kontoreid kui majutus- ja elamispindu. Ekskursiooni jooksul külastame Uut ja Vana jahuladu (HG Arhitektuur), Nordic Hotel Forumit (Arhitektuuribüroo PLUSS) ning ühte uut korterelamut (Kosmos AB). Jalutuskäigul jagavad kommentaare ka Nordic Hotel Forumi arhitekt ja Eesti Arhitektide Liidu esimees Indrek Allmann ning Jahulao arhitekt Tomomi Hayashi.

Lisainfo: Carl-Dag Lige; carldag@arhitektuurimuuseum.ee, 6257002