Avatud majad nr. 2 – grupp täis

Kõrghooned

 

 

 

 

 

 

 

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Kord kuus toimuvaid ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum.

16. ja 23. oktoober 2014 – Kõrghooned Tallinna city’s – GRUPID ON TÄIS!
Grupijuht: Carl-Dag Lige, Eesti Arhitektuurimuuseum
Keel: eesti
Osalemine: 10€, maksmine kohapeal või ülekandega
Registreerumine: info@arhitektuurimuuseum.ee
Grupi suurus: 25

Moodsate kõrghoonete ajalugu Tallinnas ei ole väga pikk. Esimestena rajati nõukogude ajal „Viru“ ja „Olümpia“ hotellid. Turumajandusele üleminek 1990. aastatel tõi aga kaasa lausa kõrghoonete buumi. Viimase 15 aasta jooksul on Tallinna kesklinna kerkinud arvukalt eriilmelisi kõrghooneid – nii hotelle, büroohooneid kui pangamaju. Oktoobrikuiste ekskursioonide käigus külastame kahte põneva arhitektuuriga kõrghoonet, „Viru“ hotelli ja City Plaza büroohoonet. Legendaarne „Viru“ oli esimene moodne kõrghoone Tallinna südames. City Plazat võib aga pidada üheks kvaliteetsemaks uue aja kõrghooneks meie pealinnas. City Plazas tutvume peamiselt LHV panga ruumidega. „Viru“ hotellis näeme nii avalikke kui privaatseid pindu.

Novembrikuus plaanime kahe ekskursiooni käigus külastada Tallinna puithooneid. Ekskursioonide kava ja lisainfo täieneb jooksvalt. Vaata: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/2014/09/majad-kuhu-tavaliselt-ei-paase/