Majad, kuhu tavaliselt ei pääse

väikeEesti Arhitektuurimuuseum korraldab sügishooajal ekskursioonide sarja „Avatud Majad“, mis viib huvilised Tallinna tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse.

Kas olete kunagi mõelnud, millises päevarütmis tuksub kõrghoone süda, millistes ruumides askeldavad tuntud riigiasutuse töötajad või millist elu elatakse mõnes kesklinna kortermajas? Sel sügisel avaneb arhitektuurihuvilistel võimalus rahuldada oma uudishimu. Nimelt korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum ekskursioonide programmi „Avatud Majad“.

Septembrist veebruarini kestva sarja jooksul viiakse arhitektuuri- ja linnaruumihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu kohalikul elanikul pole argipäeval põhjust minna või kuhu turvarežiimi ranguse tõttu tavaliselt ei pääse.

Ekskursioonide eesmärgiks on anda huvilistele aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, teisisõnu, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on enamasti tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Kes on oodatud?

Eestikeelsed ringkäigud toimuvad septembrist veebruarini 1-2 korda kuus ning on mõeldud kõigile arhitektuuri- ja linnaruumi huvilistele. Ekskursioone juhivad arhitektuuriajaloolased ning erikülalistena on rääkima palutud nii arhitekte, hoonete haldajaid kui teisi põnevaid inimesi.

Milliseid kohti külastatakse?

5. septembril toimus Avatud Majade sarja esimene ekskursioon. Selle käigus tutvustati Rotermanni kvartali uut arhitektuuri. 16. ja 23. oktoobril tegime põhjalikult tutvust kahe põneva kõrghoone, City Plaza ja “Viru” hotelliga Tallinna südames. 15. ja 22. novembril külastasime mitmeid Kadrioru puitarhitektuuri silmapaistvaid näiteid. 11. ja 18. detsembril külastasime modernistliku arhitektuuriga nõukogudeaegseid hooneid Tallinna kesklinnas.

Registreerumine

Igale ekskursioonile on vajalik registreeruda. Osaluse tagab pilet, mida saab osta nii pangaülekandega kui kohapealt sularahas. Ekskursioonid kestavad 2-3 tundi.

„Avatud Majad“ 2014-2015
25. september 2014 – Uuenev Rotermanni kvartal
16. oktoober 2014 – Kõrghooned Tallinna city’s
23. oktoober 2014 – Kõrghooned Tallinna city’s
15. november 2014, kell 12.00 – 15.00 – Tallinna puitarhitektuur, Kadriorg
22. november 2014, kell 12.00 – 15.00 – Tallinna puitarhitektuur, Kadriorg
11. detsember 2014, kell 14.00 – 16.30 – Nõukogude modernism Tallinna kesklinnas
18. detsember 2014, kell 14.00 – 16.30 – Nõukogude modernism Tallinna kesklinnas
17. jaanuar 2015, kell 12.00 – 15.00 – Põhja-Tallinna tööstusmaastik – grupp täis!
24. jaanuar 2015, kell 12.00 – 15.30 – Mu kodu ei ole minu oma aga…
Veebruar 2015 – Rotermanni soolaladu

Ekskursioonide kava ja lisainfo täieneb jooksvalt. Värskeima teabe leiab muuseumi kodulehelt www.arhitektuurimuuseum.ee.