AVATUD MAJAD nr. 1 – grupp täis!

uus. 784x295_facebook

 

 

 

 

 

 

 

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Kord kuus toimuvaid ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum.

25. september 2014 – Uuenev Rotermanni kvartal
Giid: Carl-Dag Lige, Eesti Arhitektuurimuuseum
Kogunemine: 16.00 Nordic Hotel Forumi peaukse ees, Viru väljak 3, Tallinn
Lõpp: ca 17.45
Keel: eesti
Osalemine: 5€, maksmine kohapeal või ülekandega
Registreerumine: info@arhitektuurimuuseum.ee
Grupi suurus: 20

Rotermanni kvartal on Eesti uue arhitektuuri ja linnaehituse jaoks väga eriline paik. Väärtuslik 19. sajandist pärinev tööstuspärand on siin oskuslikult põimitud uue kvaliteetarhitektuuriga. Mitu endist tööstushoonet ootab küll siiani restaureerimist, kuid kvartalis võib juba praegu maitsta uuenduskuuri magusaid vilju. Jalakäijatele mõeldud kompaktses kvartalis on nii kauplusi, restorane, kontoreid kui majutus- ja elamispindu. Ekskursiooni jooksul külastame jahuladu (HG Arhitektuur), Metro Plazat (KOKO Arhitektid), Nordic Hotel Forumit (Arhitektuuribüroo PLUSS) ning ühte uut korterelamut (Kosmos AB). Jalutuskäigul jagavad kommentaare ka hoonete arhitektid.

Järgmine ekskursioon toimub 23. oktoobril ning siis külastame kõrghooneid Tallinna südames. Ekskursioonide kava ja lisainfo täieneb jooksvalt. Vaata: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/2014/09/majad-kuhu-tavaliselt-ei-paase/