Dr. Neil Binghami loeng “Fantaasia 20. sajandi arhitektuurijoonistuses”

OleDr. Neil Binghamte palutud dr. Neil Binghami loengule „Fantaasia 20. sajandi arhitektuurijoonistuses” Eesti Arhitektuurimuuseumi suures saalis neljapäeval, 20. veebruaril kell 18.00. Loeng leiab aset galeriil eksponeeritud näituse „Arhitekt pliiatsi ja pintsliga” raames. Loeng toimub inglise keeles.

Dr. Neil Bingham on rahvusvaheliselt tuntud arhitektuuri- ja disainiajaloolane ning kuraator, kelle üks põhilisi uurimisteemasid on olnud arhitektuurijoonistuste ajalugu. Peaaegu 20 aastat töötanud Londonis Briti Arhitektide Kuninglikus Instituudis (RIBA) arhitektuurijoonistuste kollektsiooni kuraatorina, on ta hetkel Kuninglikus Kunstiakadeemias arhitektuuri konsultant-kuraator. Dr. Binghami arvukatest publikatsioonidest tasub esile tõsta raamatuid „Masterworks: Architecture at the Royal Academy of Arts” (Royal Academy of Arts, London, 2011) ja „100 Years of Architectural Drawing: 1900–2000” (Laurence King, 2013) – 20. sajandi arhitektuurijoonistuste paremikku koondavat albumi, kus maailmakuulsuste kõrval on esindatud ka Eesti arhitektuuri korüfeede Toomas Reinu ja Leonhard Lapini tööd. Loengu ajal on ülisoodsa hinnaga müügil limiteeritud kogus viimatimainitud raamatut.